Sugu Pavithra Malaysian YouTube Sensations Say Don’t Deserve ‘Ipoh City Icon’

IPOH, 24 Julai – Setelah masalah keluarga mereka meletus di khalayak ramai, YouTuber Malaysia S. Pavithra dan M. Sugu yang terkenal, yang menjalankan saluran memasak “Sugu Pavithra” di YouTube, mengatakan bahawa mereka tidak mahu atau layak mendapat pengiktirafan.

Pasangan itu dalam sidang media bersama hari ini mengatakan bahawa mereka ingin menjalani kehidupan normal dan tidak mahu publisiti.

“Kami tidak layak menjadi Ikon Bandaraya Ipoh dan kami tidak mahu pengiktirafan selepas ini.

“Kami hanya mahu fokus pada saluran YouTube kami dan menjalani kehidupan yang sederhana,” kata Sugu kepada wartawan ketika ditemui di luar Mahkamah Sesyen di sini. Pada hari Isnin, Pavithra menerima gelaran ‘Ikon Bandaraya Ipoh’ dari Datuk Bandar Datuk Rumaizi Baharin @ Md Daud di Dewan Bandaraya di sini sebagai penghargaan atas sumbangannya yang besar kepada bandar melalui saluran memasaknya.

Begitu juga, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin juga mengakui sumbangannya dan memberikan pasangan itu tripod kamera, ketuhar gelombang mikro, periuk nasi dan peralatan memasak pada 16 Mei.

Sementara itu, Pavithra mengatakan bahawa dia merasakan ada banyak orang lain yang lebih layak mendapat gelaran Ikon Bandaraya Ipoh.

“Kami tidak layak mendapat gelaran dan kami tidak begitu hebat. Ramai yang kecewa dengan kami, ”katanya.

Awal pagi ini, Sugu dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini kerana memiliki sabit 26 inci secara haram di perkarangan tempat letak kereta Hospital Raja Permaisuri Bainun pada 21 Julai.

Dia kemudian didakwa lagi pada sebelah petang di mahkamah yang sama dengan memukul isterinya pada hari yang sama.

Bekas pekerja ladang itu dituduh memukul Pavithra yang berusia 28 tahun menggunakan telefon bimbit dan sabit yang menyebabkan kecederaan pada bibir, pipi kiri dan lengan kanannya.

Bagaimanapun, dia mengaku tidak bersalah atas kedua-dua tuduhan itu.

Selepas prosiding pengadilan, Pavithra memberitahu wartawan bahawa dia telah memaafkan suaminya dan berharap dapat meletakkan kejadian minggu ini di belakang mereka.

“Setiap manusia melakukan kesalahan dan harus diberi peluang lain. Saya benar-benar percaya bahawa suami saya akan menjadi baik selepas ini.

“Saya harap orang ramai akan terus menyokong saluran YouTube kami,” katanya.

Pasangan ini menjadi sensasi YouTube setelah mereka memuat naik siri video memasak di bawah saluran “Sugu Pavithra” semasa perintah kawalan pergerakan (MCO).

Bercakap fasih berbahasa Melayu, video mereka telah mendapat banyak pengikut sehingga kini hampir 800,000 pelanggan.

About KBergertar

Welcome on Malaysia Street, Its All About Malaysia News We will Provide you the info About Melayu Bhasha, News and Entertainment. If you any Information about Malay Feel Free to ask in Comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *