Malaysia- Melaka Sentral denies Covid-19 Case

MELAKA, 25 Julai – Jabatan Kesihatan Melaka hari ini menolak mesej yang disebarkan melalui WhatsApp mengenai kehadiran warga asing dengan Covid-19 di terminal bas Melaka Sentral, semalam.

Pengarah Kesihatan Negeri, Dr Ismail Ali berkata, penumpang sebenarnya adalah anggota keluarga Malaysia yang pulang dari luar negara pada 23 Julai lalu melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Dia mengatakan bahawa semua anggota keluarga disahkan negatif dengan Covid-19 semasa menjalani pemeriksaan kesihatan di KLIA dan mereka mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan semasa perjalanan pulang ke rumah mereka di mana mereka akan berada di karantina.

“Rakaman suara dan gambar yang disiarkan melalui WhatsApp diambil secara rawak oleh individu yang tidak dikenali. Bagaimanapun, Jabatan Kesihatan Melaka ingin menjelaskan bahawa kandungan rakaman suara yang terlibat tidak benar,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. Dr Ismail berkata, laporan polis telah dibuat dan memberi nasihat kepada orang ramai agar tidak menyebarkan maklumat atau berita palsu.

Untuk maklumat atau pertanyaan yang disahkan mengenai perkara tersebut, orang ramai boleh menghubungi Pusat Kesediaan dan Kecemasan Krisis Nasional Melaka (CPRC) di talian.

About KBergertar

Welcome on Malaysia Street, Its All About Malaysia News We will Provide you the info About Melayu Bhasha, News and Entertainment. If you any Information about Malay Feel Free to ask in Comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *